De laatste pluk: ook in 2024

Plukkers gezocht

De laatste pluk: appelplukkers gezocht!

Help samen met collega’s, vriendengroep of team de klanten van de voedselbanken aan gezond fruit

Ook in oktober 2024 stellen appeltelers in de Betuwe en de Flevopolder hun boomgaard open voor appelpluk voor de Voedselbanken! Om zoveel mogelijk appels te plukken voor dit mooie doel, is de Wageningse Uitdaging op zoek naar vrijwilligers die op een vrijdag en/of zaterdag in oktober hun handen uit de mouwen willen steken! Kom ook samen met je collega’s, team of vriendengroep appels plukken. Voor het goede doel en ontzettend leuk om samen te doen.

In 2021 werd in de Flevopolder de eerste succesvolle appelpluk georganiseerd. Hier plukten de vrijwilligers 15.000 kilo appels. Genoeg om een heel wat voedselbankklanten van verse appels te voorzien. In 2023 heeft de Wageningse Uitdaging ook een dag mee geplukt. Met groot succes: samen hebben we die ene dag al 6.400 kg appels geplukt. Ook in het najaar van 2024 gaan we weer plukken. En alle hulp is welkom. Er zijn veel vrijwilligers nodig, dus meld je nu vast aan met je team, collega’s of vriendengroep!

Naast vrijwilligers om een (dag)deel te komen plukken, zijn wij ook op zoek naar:

  • – catering
  • – vervoer van groepen plukkers naar en van de fruittelers
  • – kruiwagens
  • – entertainment
  • – media-aandacht

Doe mee en kom in oktober 2024 ook appels plukken!

Lijkt het je als bedrijf of organisatie leuk om met je collega’s, sportteam of vriendengroep een (dag)deel te komen plukken? Of zie je voor jezelf een rol weggelegd op het gebied van catering, kruiwagens of entertainment? Meld je dan aan bij info@wageningseuitdaging.nl.

We plukken waarschijnlijk op een vrijdag en zaterdag in oktober van 10.00 – 16.00u. Voor koffie, thee en lunch en vervoer vanuit Wageningen wordt gezorgd. Meld je aan, voor een dag(deel) met je collega’s via info@wageningseuitdaging.nl.

Wij organiseren deze activiteit in samenwerking met de Nederlandse Uitdaging, de Groente- en Fruitbrigade, Voedselbanken Nederland en Univé Buurtfonds én een aantal maatschappelijk betrokken telers in onze regio. Wij dagen het Wageningse bedrijfsleven uit om bij te dragen aan deze appelpluk. Samen verbinden we het bedrijfsleven, overheid en maatschappelijke organisaties.

Scroll naar boven