De laatste pluk

Plukkers gezocht!

Foto: Natalie Grainger – Unsplash

De laatste pluk

Appelplukkers gezocht! Help samen met je collega’s de klanten van de voedselbanken aan gezond fruit

Op vrijdag 13 oktober stellen appeltelers in de Betuwe hun boomgaard open voor appelpluk voor de Voedselbanken! Om zoveel mogelijk appels te plukken voor dit mooie doel, is de Wageningse Uitdaging op zoek naar vrijwilligers die op vrijdag 13 oktober van 10.00u – 16.00u hun handen uit de mouwen willen steken! Kom ook samen met je collega’s, serviceclub of relaties appels plukken. Voor het goede doel en ontzettend leuk om samen te doen.

In 2021 werd in de Flevopolder de eerste succesvolle appelpluk georganiseerd. Hier plukten de vrijwilligers 15.000 kilo appels. Genoeg om een heel wat voedselbankklanten van verse appels te voorzien. Dit jaar doet ook de Wageningse Uitdaging mee met de landelijke actie. De teller staat al op 1 miljoen appels door heel Nederland.

In onze regio willen we 10.000-20.000 appels plukken. Dus alle hulp is welkom. Er zijn tenminste 75 vrijwilligers nodig! Naast vrijwilligers uit het bedrijfsleven om een (dag)deel te komen plukken, zijn wij o.a. op zoek naar:

  • catering
  • vervoer van groepen plukkers naar en van de fruittelers
  • kruiwagens
  • coördinatoren
  • entertainment
  • media-aandacht
  •  

Doe mee en kom op vrijdag 13 oktober appels plukken!

Lijkt het je als bedrijf of organisatie leuk om met je collega’s een (dag)deel te komen plukken? Of zie je voor jezelf een rol weggelegd op het gebied van catering, kruiwagens of entertainment? Meld je dan aan bij info@wageningseuitdaging.nl.

We plukken op vrijdag 13 oktober van 10.00 – 16.00u. Voor koffie, thee en lunch én vervoer vanuit Wageningen wordt gezorgd. Meld je aan, voor een dag(deel) met je collega’s via info@wageningseuitdaging.nl.

Wij organiseren deze activiteit in samenwerking met de Nederlandse Uitdaging, de Groente- en Fruitbrigade, Voedselbanken Nederland en Univé Buurtfonds én een aantal maatschappelijk betrokken telers in onze regio. Wij dagen het Wageningse bedrijfsleven uit om bij te dragen aan deze appelpluk. Samen verbinden we het bedrijfsleven, overheid en maatschappelijke organisaties.

Scroll naar boven