Wageningse Uitdaging redt LEEFfestival

, 21 juni 2018

Op 15 maart is de Wageningse Uitdaging van start gegaan. Dit initiatief van ondernemers helpt stichtingen, verenigingen en maatschappelijke organisaties aan kennis, kunde en materialen door ze aan de juiste lokale ondernemers te koppelen. In inmiddels 66 gemeenten, nu ook in Wageningen maken we de samenleving een beetje mooier.

Tijdens de startbijeenkomst in café Loburg werd de eerste match gepresenteerd. Ondernemer Aldert Onbelet van Propress biedt het LEEFfestival werk- en opslagruimte voor de decors en rekwisieten. Organisator Tessa Waalderbos: “We waren al lange tijd op zoek naar een nieuw onderkomen. Dankzij de Wageningse Uitdaging is het LEEFfestival gered!”

De Wageningse Uitdaging is een bedrijvennetwerk. Al meer dan 40 bedrijven hebben zich aangesloten. Initiatiefnemers Anja Hagendoorn en Desiree Kuipers: “Geweldig die grote betrokkenheid. We hebben inmiddels ook al veel hulpvragen binnengekregen. Fijn dat we nu van start kunnen!”

Ook de gemeente Wageningen is blij en ondersteunt dit initiatief van de Wageningse ondernemers. Het voltallige college was dan ook aanwezig bij de startbijeenkomst. Wethouder Gudden “Wij werken graag samen met de Uitdaging om onze stad mooier en sterker te maken.” Ook het Oranjefonds en de Rabobank zijn founder van de Wageningse Uitdaging.